Předvařené dršťky několikrát řádně propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Kuskus uvaříme podle návodu na obalu. Česnek a cibuli oloupeme a jemně usekáme. Feferonky zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Očistěné kapie nakrájíme na větší proužky.
Na oleji necháme zpěnit cibuli, česnek a feferonky. Pak přidáme dršťky, uzená stehna, vše zasypeme červenou paprikou, krátce orestujeme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Během varu podle potřeby přiléváme vývar tak, aby dosahoval do výše masa. Měkká kuřecí stehna vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kostičky a vrátíme k dršťkám. Přidáme kapie a vše ještě krátce podusíme. Nakonec vmícháme do pokrmu připravený kuskus a podle potřeby osolíme a opeříme.
Kuskusovou směs s dršťkami, uzeným kuřetem a kapií rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a listovým salátem.