Snadný recept na přípravu kuřecích prsíček a kedluben dušených na paprice se smetanou. Hlavní chod podáváme s dušenou rýží.
1 lžička | máslo |
1 ks | cibule |
30 g | špek |
300 g | kuřecí prsa |
1 lžička | hladká mouka |
150 ml | smetana ke šlehání |
2 ks | kedluben |
1 lžíce | mletá sladká paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar |
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Špek nakrájíme na malé kostičky. Máslo utřeme s moukou a odložíme do chladu. V hrnci rozškvaříme špek, na kterém orestujeme cibulku a pak vmícháme maso. Jakmile maso zesvětlá, přisypeme mletou červenou papriku, vše ještě krátce opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Asi v polovině dušení přidáme nakrájené kedlubny, podle potřeby přilijeme malé množství vývaru a vše společně doděláme tak, aby kedlubny byly akorát na skus. Nakonec omáčku zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou, krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Dušenou kuřecí směs s kedlubnou na paprice rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo bramborem.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena