Dušená hovězí líčka

Časově náročnější recept na hovězí líčka dušená na víně se zeleninovou omáčkou a chutí rozmarýnu.


4.378x
160 min
4×

Ingredience

2 lžícemáslo
200 gcibule
200 gceler
1 větvičkarozmarýn
200 gmrkev
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
250 mlčervené víno
6 kuličekcelý černý pepř
700 ghovězí líčka

podle potřeby

olej
zeleninový vývar

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kusy.

Na oleji zprudka opečeme maso z obou stran a přendáme ho do většího hrnce. K výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme zeleninu do světle hněda, vše přidáme i se štávou k masu. Maso a zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina téměř celá neodpaří. Pak přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř a rozmarýn), podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna dusíme doměkka.

Dušená hovězí líčka vyjmeme a odložíme stranou. Vývar slijeme přes cedník, odstraníme koření a měkkou zeleninu propasírujeme do vývaru. Zeleninovou omáčku podle potřeby dochutíme, vložíme do ní maso a vše prohřejeme.

Dušená hovězí líčka se zeleninovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými noky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená hovězí líčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena