Vaření.czReceptyHovězí líčka podle Richarda Nováka

Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Recept na chutný hlavní chod z hovězích líček, která považuji za jedno z nejlepších mas vůbec.


4.7200x
60 min
11×

Ingredience

2 kscibule
3 lžícesádlo
3 ksmrkev
2 lvývar z kostí
10 ksžampiony
4 lžíceplnotučná hořčice
3 lžícerajský protlak
1 lžícezelený pepř
1 ksřapíkatý celer
1 kghovězí líčka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

příloha

1 hrstpetrželka
1 kgbrambory
3 ksbílek
100 ganglická slanina
100 gtvrdý sýr

podle potřeby

jíška

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule nasekáme nadrobno. V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Vložíme maso a necháme krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampiony a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut. Mezitím oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku. Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou. Hovězí líčka podle Richarda Nováka zbývá jen naservírovat s upečenými brambory a vychutnat si tento pokrm.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena