Vyzkoušejte recept na vepřová líčka pečená se zeleninou, divokým kořením, tymiánem a česnekem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.
Hodnocení
4.8
/ 5 (5x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Cibule1 ks
Celer1/3 ks
Sádlo3 lžíce
Mrkev2 ks
Petržel1 ks
Bobkový list2 ks
Nové koření5 kuliček
Čerstvý tymián3 snítky
Celý černý pepř10 kuliček
Vepřová líčka750 g
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Vývar
Postup přípravy
Vepřová líčka očistíme, osolíme a opepříme.
Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky.
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
Na sádle zprudka opečeme maso ze všech stran téměř dohněda a přendáme jej do pekáčku.
Na výpeku osmahneme cibulku dorůžova, přidáme nakrájenou zeleninu a zvolna za stálého míchání vše restujeme asi 5 minut.
Poté zeleninu přendáme k masu, přidáme koření (celý pepř, bobkový list a nové koření), čerstvý tymián a česnek, vše podlijeme vývarem a zakryté pečeme při 160 °C doměkka.
Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vypečenou šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka.
Krémovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Pečená vepřová líčka rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem.