Pečená vepřová líčka

Vyzkoušejte recept na vepřová líčka pečená se zeleninou, divokým kořením, tymiánem a česnekem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.


5.01x
160 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 kscibule
0.3 ksceler
3 lžícesádlo
2 ksmrkev
1 kspetržel
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
3 snítkyčerstvý tymián
10 kuličekcelý černý pepř
750 gvepřová líčka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Vepřová líčka očistíme, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na sádle zprudka opečeme maso ze všech stran téměř dohněda a přendáme jej do pekáčku. Na výpeku osmahneme cibulku dorůžova, přidáme nakrájenou zeleninu a zvolna za stálého míchání vše restujeme asi 5 minut. Poté zeleninu přendáme k masu, přidáme koření (celý pepř, bobkový list a nové koření), čerstvý tymián a česnek, vše podlijeme vývarem a zakryté pečeme při 160 °C doměkka. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vypečenou šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Krémovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Pečená vepřová líčka rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená vepřová líčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena