Pečená vepřová líčka

Vyzkoušejte recept na vepřová líčka pečená se zeleninou, divokým kořením, tymiánem a česnekem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.


0.00x
160 min

Postup přípravy

Vepřová líčka očistíme, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno.

Na sádle zprudka opečeme maso ze všech stran téměř dohněda a přendáme jej do pekáčku. Na výpeku osmahneme cibulku dorůžova, přidáme nakrájenou zeleninu a zvolna za stálého míchání vše restujeme asi 5 minut. Poté zeleninu přendáme k masu, přidáme koření (celý pepř, bobkový list a nové koření), čerstvý tymián a česnek, vše podlijeme vývarem a zakryté pečeme při 160 °C doměkka. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vypečenou šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Krémovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Pečená vepřová líčka rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená vepřová líčka

Zpět na recept