Něco jako hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší, akorát s tou bramborovou kaší dáme místo těch hovězích líček na červeným víně kuře na hořčičné směsi. Časově, cenově i surovinově nenáročná forma osvěžení evergreenů pro oběd na všední den.
500 g | kuřecí prsní řízky |
700 g | brambory |
100 ml | smetana na vaření |
6 ks | cibule |
100 ml | hořčice plnotučná |
1 lžíce | med tekutý |
1 kostka | máslo |
200 ml | mléko |
4 stroužky | česnek |
2 špetky | pepř |
1 špetka | sůl |
Kuřecí prsíčka podélně rozřízneme na tenčí plátky, osolíme, opepříme a dáme smažit na rostlinném oleji ve vyšší pánvi na mírném ohni. Až zbělají, přihodíme nadrobno pokrájenou cibuli - cibulí nešetříme a nesnažíme se ji udělat úplně doměkka. V momentě, kdy zesklovatí, přidáváme 4 pořádné lžíce plnotučné hořčice, jednu lžíci medu, trochu másla, půl kelímku smetany na vaření a vše bohatě zaprášíme pepřem. V tento moment lze rovněž přidat chilli podle chuti.
Pánev zakryjeme pokličkou a necháme 3 minuty podusit. Poté přihodíme 2 až 5 nadrobno pokrájených stroužků česneku - opět podle chuti. Chytá-li se směs k pánvi, podlijeme trochou vody a necháme další 2-3 minuty dusit.
Bramborovou kaší připravíme klasickou cestou - brambory uvaříme ve vodě a rozmačkáme za přidání mléka a másla.
Hořčičné kuřátko na lůžku z bramborového pyré podáváme ideálně se směsí nakládané zeleniny Moravanka, s nakládanými beraními rohy či feferonkami, případně s jinou nakládanou zeleninou.
Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem
Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
Legendární telecí líčka Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: Aktuálně.tv
autor Maestro Raffaello
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena