Líčka očistíme, osolíme a osmahneme ze všech stran na sádle nebo olivovém oleji. Jakmile se zatáhnou, vyndáme je. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do výpeku přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a řapíkatý celer. Zeleninu restujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, červené víno a chvíli podusíme. Do rendlíku poté vrátíme líčka, doplníme vývarem a kořením (bobkový list, pepř, nové koření) s dáme péct při teplotě 120 °C na 4 hodiny. Pomalu pečená vepřová líčka na víně podáváme se šťouchaným celerem, pokud chceme lowcarb verzi, ale dobře chutnají i s bramborami či jinou oblíbenou přílohou.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Autor:5jideldenne
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena