Vaření.czReceptyPomalu pečená vepřová líčka na víně

Pomalu pečená vepřová líčka na víně

Pomalu pečená vepřová líčka na vině se šťouchaným celerem. Tahle lahůdka je jednoduchá, ale potřebuje čas.


5.06x
160 min
1×

Ingredience

0.5 lvývar
1 kscibule
1 ksceler
4 ksmrkev
2 dlčervené víno
2 řapíkyřapíkatý celer
2 ksvepřová líčka

podle chuti

sůl
bobkový list
nové koření
pepř

podle potřeby

sádlo

Postup přípravy

Líčka očistíme, osolíme a osmahneme ze všech stran na sádle nebo olivovém oleji. Jakmile se zatáhnou, vyndáme je. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do výpeku přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a řapíkatý celer. Zeleninu restujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, červené víno a chvíli podusíme. Do rendlíku poté vrátíme líčka, doplníme vývarem a kořením (bobkový list, pepř, nové koření) s dáme péct při teplotě 120 °C na 4 hodiny. Pomalu pečená vepřová líčka na víně podáváme se šťouchaným celerem, pokud chceme lowcarb verzi, ale dobře chutnají i s bramborami či jinou oblíbenou přílohou.

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomalu pečená vepřová líčka na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena