Pomalu pečená vepřová líčka na vině se šťouchaným celerem. Tahle lahůdka je jednoduchá, ale potřebuje čas.
0.5 l | vývar |
1 ks | cibule |
1 ks | celer |
4 ks | mrkev |
2 dl | červené víno |
2 řapíky | řapíkatý celer |
2 ks | vepřová líčka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
bobkový list | |
nové koření | |
pepř | |
podle potřeby | |
sádlo |
Líčka očistíme, osolíme a osmahneme ze všech stran na sádle nebo olivovém oleji. Jakmile se zatáhnou, vyndáme je. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do výpeku přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a řapíkatý celer. Zeleninu restujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, červené víno a chvíli podusíme. Do rendlíku poté vrátíme líčka, doplníme vývarem a kořením (bobkový list, pepř, nové koření) s dáme péct při teplotě 120 °C na 4 hodiny. Pomalu pečená vepřová líčka na víně podáváme se šťouchaným celerem, pokud chceme lowcarb verzi, ale dobře chutnají i s bramborami či jinou oblíbenou přílohou.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor 5jideldenne
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.