Vepřová líčka na víně

Recept na výbornou úpravu vepřových líček.


0.00x
120 min

Ingredience

100 gslanina
1 kscibule
1 ksmrkev
500 gvepřová líčka

podle chuti

sůl
celer
červené víno
mletý pepř
koření na zvěřinu

podle potřeby

jíška

Postup přípravy

Vepřová líčka naložíme do červeného vína a okořeníme kořením na zvěřinu. V ledničce necháme alespoň 8 hodin marinovat. V rozpálené pánvi líčka zprudka z obou stran orestujeme a vyndáme. Na pánvi po restování opečeme slaninu, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, nezapomene také na cibuli. Přidáme zvěřinové koření a vložíme zpět líčka a zalijeme zbytkem vína. Přilijeme vodu a dusíme 1 - 1,5 hodiny. Průběžně můžeme dolévat vodu. Hotová líčka s výpekem zahustíme jíškou. Na závěr vepřová líčka na víně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s libovolnou přílohou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová líčka na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena