Lahodné a osvěžující tzatziki - původní řecká pochoutka, která u nás zdomácněla.
směs | |
---|---|
1 ks | okurka salátová |
250 g | bílý jogurt |
2 lžíce | kopr sekaný |
2 stroužky | česnek prolisovaný |
1 špetka | mletý pepř |
2 špetky | sůl |
Jednu střední salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, poté z ní vymačkáme vodu. Dáme do misky a přidáme 250g bílého jogurtu, může být pravý řecký, ale nemusí, dost dobře nám poslouží i obyčejný bílý jogurt. Přidáme dvě lžíce nasekaného kopru a dva stroužky česneku, dobře promícháme. Přidáme sůl, pepř a opět dobře promícháme, necháme v lednici vychladnout.
Domácí tzatziki podáváme s pečivem nebo jako dip.
Okurka - dopřejte si ji pro krásu i zdraví
Tato kaloricky velmi chudá zelenina je skutečným plodem krásy. Do našich skleníků přicestovaly okurky z Indie. Její blahodárné účinky jsou známé již od středověku.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena