Domácí tzatziki

Lahodné a osvěžující tzatziki - původní řecká pochoutka, která u nás zdomácněla.


0.00x
15 min

Postup přípravy

Jednu střední salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, poté z ní vymačkáme vodu. Dáme do misky a přidáme 250g bílého jogurtu, může být pravý řecký, ale nemusí, dost dobře nám poslouží i obyčejný bílý jogurt. Přidáme dvě lžíce nasekaného kopru a dva stroužky česneku, dobře promícháme. Přidáme sůl, pepř a opět dobře promícháme, necháme v lednici vychladnout.


Domácí tzatziki podáváme s pečivem nebo jako dip.


Okurka - dopřejte si ji pro krásu i zdraví


Tato kaloricky velmi chudá zelenina je skutečným plodem krásy. Do našich skleníků přicestovaly okurky z Indie. Její blahodárné účinky jsou známé již od středověku.


Okurka


Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem


Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.


Tip


Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!


Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.


Polníček

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí tzatziki

Zpět na recept