Domácí tiramisu

Vynikající moučník i pro náročné mlsouny.


4.6216x
20 min
9×

Ingredience

2 kelímkyzakysaná smetana
2 kelímkysmetana ke šlehání
0.5 lsilná černá káva
2 balíčkycukrářské piškoty
cinzano

na ozdobu

kakao

Postup přípravy

Uvaříme silnou kávu, osladíme podle chuti a necháme vychladnout. Než káva vychladne, ušleháme šlehačky a do nich zašleháme zakysané smetany, které osladíme a kápneme trochu cinzana nebo rumu. Dortovou nebo jinou formou vyložíme piškoty. Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek cinzana nebo rumu. Kávou poléváme piškoty vyskládané ve formě. Na piškoty dáme část šlehačkové hmoty a na to opět piškoty. Přelijme kávou. Opět potřeme vrstvou šlehačky. Domácí tiramisu dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Před podáváním posypeme domácí tiramisu kakaem. Tiramisu podáváme vychlazené.
user-icon

autor mysinecka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena