Domácí sýrové bulky

Sýrové bulky z tvarohového těsta podáváme jako přílohu k polévkám a ragú. Hodí se i ke studeným obloženým mísám a salátům.


4.429x
60 min

Postup přípravy

Sýr nastrouháme najemno. Olej promícháme s mlékem, směs použijeme na potření.

Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme tvaroh, vejce, mléko a oba strouhané sýry. Směs osolíme, ochutíme drceným kmínem a vypracujeme tužší těsto, které řádně prohněteme.

Těsto rozdělíme na 10 stejných kousků, ze kterých vytvoříme bulky přibližně o velikosti tenisových míčků. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme směsí mléka s olejem a posypeme sezamovým semínkem.

Sýrové bulky upečeme v troubě předehřáté na 200 °C dorůžova. To trvá přibližně 30 až 35 minut.

Domácí sýrové bulky z tvarohového těsta můžeme plnit nejrůznějšími pomazánkami a uzeninami. Výborně chutnají k polévkám a zeleninovému nebo masovému ragú.

Recept na chléb s bylinkovým špekem krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sýrové bulky

Zpět na recept