Domácí sýrové bulky

Sýrové bulky z tvarohového těsta podáváme jako přílohu k polévkám a ragú. Hodí se i ke studeným obloženým mísám a salátům.


4.429x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
100 mlmléko
200 geidam
30 gparmazán
400 gpolohrubá mouka
250 gměkký tvaroh
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

na potření

3 lžícemléko
1 lžičkaolivový olej

podle potřeby

sezamové semínko

Postup přípravy

Sýr nastrouháme najemno. Olej promícháme s mlékem, směs použijeme na potření. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme tvaroh, vejce, mléko a oba strouhané sýry. Směs osolíme, ochutíme drceným kmínem a vypracujeme tužší těsto, které řádně prohněteme. Těsto rozdělíme na 10 stejných kousků, ze kterých vytvoříme bulky přibližně o velikosti tenisových míčků. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme směsí mléka s olejem a posypeme sezamovým semínkem. Sýrové bulky upečeme v troubě předehřáté na 200 °C dorůžova. To trvá přibližně 30 až 35 minut. Domácí sýrové bulky z tvarohového těsta můžeme plnit nejrůznějšími pomazánkami a uzeninami. Výborně chutnají k polévkám a zeleninovému nebo masovému ragú.

Recept na chléb s bylinkovým špekem krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí sýrové bulky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena