Domácí punčové řezy

Recept na vynikající punčové řezy jako z cukrárny.


4.36x
120 min

Ingredience

nálev

350 gcukr
250 mlvoda
5 gkyselina citronová
1 lžičkarumové aroma

těsto

10 ksvejce
200 gcukr krupice
200 gpolohrubá mouka
1 špetkapotravinářské barvivo

poleva

1 lžičkasolamyl
3 lžícecukr moučka
1 lžičkacitronová šťáva
3 lžíceteplá voda

na ozdobu

0.3 ksčokoláda na vaření

na potření

1 sklenicerybízová marmeláda

Postup přípravy

Na každý plát těsta budeme potřebovat 5 vajec, 100 g krupicového cukru a 100 g polohrubé mouky, na druhý plát pak ještě špetku potravinářské barvy. Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, lehce vmícháme mouku, až máme vláčné těsto na první plát. Těsto na druhý plát připravíme stejně, jen obarvíme cukrářskou barvou na růžovo.

Každý plát upečeme zvlášť - péct cca na 180°C zhruba 5 minut, dle zkušenosti s vlastní troubou. Je třeba pláty nevysušit. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. První světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým, obarveným plátem. Ten namočíme několika lžičkami teplého nálevu, potřeme marmeládou a přiložíme světlý plát. Opět namočíme nálevem a potřeme marmeládou, přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2 - 3 hodiny provlhnout v lednici.

Poté punčové řezy potřeme cukrovou polevou a po jejím mírném zaschnutí potřísníme čokoládou - pomocí vařečky, kterou v čokoládě jen omočíme. Po několika hodinách v lednici krájíme na řezy.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí punčové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká