Domácí mazanec z pekárny

V domácí pekárně připravený mazanec je vhodný nejen pro období velikonočních svátků, ale i pro nedělní snídani.


4.255x
0
4×

Postup přípravy

Připravíme si suroviny pro zhotovení mazance.

Do nádoby pekárny vkládáme postupně nejprve tekuté ingredience, tedy vlažné mléko, měkké máslo, vejce. Vsypeme polohrubou mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr a nakonec přisypeme droždí.

Zvolíme základní program pekárny s dobou pečení 3 hodiny a 18 minut (příklad pekárny Moulinex). Při zvukovém signálu vsypeme do těsta kandovanou citrusovou kůru a rozinky. Po ukončení programu pečení necháme hotový mazanec asi hodinu v pekárně, aby postupně vystydl. Po vyklopení mazance z formy pekárny vyjmeme ze spodní části mazance mísící zařízení.

Domácí mazanec z pekárny podáváme s dobrým kakaem, lahodným čajem a medem nebo džemem podle chuti.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí mazanec z pekárny

Zpět na recept