Domácí housky

Jemné domácí houstičky, které se na jazyku jen rozplynou.


4.4309x
60 min
29×

Postup přípravy

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme na vláčné těsto.

Necháme opět vykynout na teplém místě. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky.

Pokládáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody. Housky sypeme mákem, kmínem, sezamem, nebo solí a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí housky

Zpět na recept