Domácí housky

Jemné domácí houstičky, které se na jazyku jen rozplynou.


4.4309x
60 min
29×

Postup přípravy

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, vejce, sůl a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně zpracujeme na vláčné těsto. Necháme opět vykynout na teplém místě. Po vykynutí rozdělíme těsto na cca 15 dílů. Každý díl pak ještě na 3, ze kterých splétáme malé housky. Pokládáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem rozmíchaným s malým množstvím vody. Housky sypeme mákem, kmínem, sezamem, nebo solí a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.


Vyzkoušejte i další recepty na domácí pečivo


Úžasné housky z domácí pekárny krok za krokem


Pokud již vlastníme domácí pekárnu, je dobré ji často využívat a péct domácí pečivo podle našich chutí, potřeb a přání. FOTORECEPT na výborné housky.


Úžasné


Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo


Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?


Když


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí housky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká