Úžasné housky z domácí pekárny krok za krokem

Úžasné housky z domácí pekárny krok za krokem

Pokud již vlastníme domácí pekárnu, je dobré ji často využívat a péct domácí pečivo podle našich chutí, potřeb a přání. FOTORECEPT na výborné housky.

60105×

Nadýchané versus tužší těsto na housky

Za bývalého režimu byl pouze jeden druh pečiva - takzvané tukové. Nic jiného nebývalo, nebylo s čím srovnávat. Dnes je nepřeberné množství pekáren a z toho vyplývá, že i pečivo je různé. Obyčejné tukové housky a rohlíky sice nezmizely, seženeme je i dnes, ale zároveň seženeme pečivo nadýchané a doslova rozplývající se na jazyku. Je jen na každém z nás, kterému pečivu dáváme přednost.

Dnešní recept je podle mého zlatou střední cestou. Doufám, že bude chutnat všem, kteří se rozhodnou recept na domácí housky vyzkoušet.

Recept na těsto na housky z domácí pekárny krok za krokem

1) První krok pečení.

Do míchací a pečící nádoby nalijeme 220 ml mléka, rozklepneme 1 vejce a přidáme 50 g změklého másla.

2) Nyní na 2 minuty zapneme pekárnu na program "Dort" a necháme zamíchat.

Po promíchání pekárnu vypneme.

3) V další fázi si odvážíme 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, oba druhy vsypeme do pekárny.

4) Dalšími důležitými surovinami jsou: 1 rovná čajová lžička soli, stejné množství cukru krupice a 20 g čerstvých kvasnic.

5) Rozmístění v nádobě.

Do jednoho rohu dáme sůl a do protilehlého rohu nasypeme cukr. Droždí rozdrobíme doprostřed, jak je možné vidět na fotografii.

6) Pekárnu zapneme na program "Příprava těsta" a necháme těsto zpracovat a vykynout.

7) Vykynuté těsto přendáme nejlépe na vál a rozdělíme přibližně na 9 stejných kousků.

8) Každý kousek těsta vyválíme na dlouhý váleček.

9) Ten rozdělíme na 3 díly a na jednom konci spojíme dohromady.

10) Následně zaplétáme klasický cop.

11) Cop na konci opět spojíme a spoj podsuneme pod hotovou housku.

12) Postupujeme stejně u ostatních kousků těsta.

13) Hotové housky necháme ještě přibližně 25 minut kynout.

14) Potom domácí housky přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

15) Troubu předehřejeme na 200 °C.

Než se nám trouba zahřeje, potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí s mákem.

16) Housky z domácí pekárny pečeme přibližně 12 - 15 minut.

Hotové housky jsou vynikající ještě teplé, ale chutnají výborně i druhý den.



Vyzkoušejte i další recepty na domácí pečivo 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena