Domácí hamburger z hovězího masa

Vyzkoušejte si připravit tento recept na poctivý domácí burger. Není to nic složitého a výsledek opravdu stojí za to.


5.02x
35 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme housky. Můžeme buď zakoupit již hotové, ale v lepším případě upéci čerstvé podle tohoto receptu: Briošky na domácí hamburgery. Přípravíme si dresink. Smícháme dijonskou hořčici, sůl, pepř, lžíci zakysané smetany, citronovou šťávu, sůl a pepř. Předpřipravíme si i zeleninu. Hovězí přední si nameleme doma pomocí mlýnku, či si jej necháme namlít u řezníka. Dochutíme jen solí, pepřem, případně nasekanými čerstvými bylinkami. Promícháme, navážíme si 120 g díly, vytvoříme pevné kuličky a stlačíme na rovnoměrné placky.  Rozpálíme pánev, masové placky pomažeme olejem a položíme na rozpálenou pánev a opečeme z obou stran. Poté na každou masovou placku položíme plátek sýra (nejlépe cheddar), přikryjeme poklicí, pánev odstavíme z plotny a necháme dojít.  Housky rozřízneme, necháme na suché pánvi chvíli opéci. Opečeme do křupava také slaninu. Nakonec vše zkompletujeme, tedy spodní část housky potřeme dresinkem, položíme list salátu, plátky rajčete, okurky, maso se sýrem, slaninu, kolečka cibule, přiklopíme potřenou druhou částí housky a spíchneme špejlí.  Domácí hamburger z hovězího masa podáváme ještě teplý (ihned po zkompletování).


Dušené hovězí kostky na rozmarýnu


(doba přípravy 90 min)


Dušené


Hovězí guláš ala Dočík


(doba přípravy 160 min)


Hovězí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí hamburger z hovězího masa

Zpět na recept