Dia jahodový džem z domácí pekárny

Jahod je všude dost, takže jeden jednoduchý recept, jak si připravit domácí dia džem v naší pekárně.


3.363x
90 min

Postup přípravy

Na tento džem se nejvíce hodí malé až střední vyzrálé jahody.

Jahody zbavíme lístečků, opláchneme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Čtvrtky dáme do nádoby v pekárně, přidáme kyselinu citronovou a nakonec vše zasypeme dia želírovacím cukrem.

Pekárnu zapneme na program marmeláda a necháme ji 1:20 pracovat.

Horký džem přendáme do suchých čistých sklenek, uzavřeme a otočíme víčkem dolů.

Dia jahodový džem z domácí pekárny skladujeme ve tmě a v chladnu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dia jahodový džem z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.