Dejvická šumava

U nás jsme podlehli kouzlu doma upečeného pečiva a proto přináším vždy nové recepty. Tentokráte na naši úpravu klasické šumavy.


3.0164x
120 min

Ingredience

těsto

1.5 lžíceolej
1 lžícesůl
1.5 lžíceocet
1 lžícecukr krupice
290 mlvlažná voda
1.5 lžícemletý kmín
2 lžičkysušené droždí
270 gcelozrnná pšeničná mouka
55 gcelozrnná žitná mouka
110 gchlebová žitná mouka
55 gšpaldova celozrnná mouka

na ozdobu

2 lžícetmavý sezam

Postup přípravy

V míse promícháme mouky s droždím, solí, kmínem a cukrem. Přilijeme vodu smíchanou s octem a olejem a zaděláme tuhé těsto, které necháme téměř hodinu kynout.

Troubu předehřejeme na 200°C a chleba v něm buď jako klasický bochník, nebo v chlebové formě upečeme dozlatova.

Před pečením potřeme dejvickou šumavud vodou a posypeme sezamem.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dejvická šumava

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.