U nás jsme podlehli kouzlu doma upečeného pečiva a proto přináším vždy nové recepty. Tentokráte na naši úpravu klasické šumavy.
Hodnocení
3.0
/ 5 (164x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Těsto
Olej1 a 1/2 lžíce
Sůl1 lžíce
Ocet1 a 1/2 lžíce
Cukr krupice1 lžíce
Vlažná voda290 ml
Mletý kmín1 a 1/2 lžíce
Sušené droždí2 lžičky
Celozrnná pšeničná mouka270 g
Celozrnná žitná mouka55 g
Chlebová žitná mouka110 g
Celozrnná špaldová mouka55 g
Na ozdobu
Černý sezam2 lžíce
Postup přípravy
V míse promícháme mouky s droždím, solí, kmínem a cukrem. Přilijeme vodu smíchanou s octem a olejem a zaděláme tuhé těsto, které necháme téměř hodinu kynout.
Troubu předehřejeme na 200°C a chleba v něm buď jako klasický bochník, nebo v chlebové formě upečeme dozlatova.
Před pečením potřeme dejvickou šumavud vodou a posypeme sezamem.