Babiččin chleba

Nenáročný recept na přípravu výborného domácího chleba.


4.420x
90 min

Postup přípravy

Na začátku připravíme kvásek. Smícháme 5 lžic vody, lžičku cukru a droždí, kvásek dobře promícháme a odstavíme na 10 minut, aby vzešel.

Nachystáme si mísu, do které nasypeme hladkou mouku, lžíci cukru, lžíci soli a lžíci drceného kmínu. Vše pečlivě promícháme a potom přidáme 1/2 litru vlažné vody. Znovu vše pečlivě promícháme a zároveň přidáme předem připravený kvásek, který nám mezitím nakynul. Připravené těsto necháme 15 minut kynout.

Na vysoký pečicí plech nachystáme pečící papír, těsto na něj vylijeme a necháme dalších 15 minut kynout na plechu. Troubu rozehřejeme na 250 °C a chleba pečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a po dobu 45 minut dopečeme chleba dozlatova.

Během pečení potíráme chléb kmínovou osolenou vodou. Po vytažení z trouby je vhodné chléb zabalit do mokré utěrky na 10 minut.

Babiččin chleba je nejlepší potřený máslem.
user-icon

autor Pekař


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin chleba

Zpět na recept