Cuketové bramboráky se špenátem a hermelínem

Pozměněné bramboráky, když nevíte, co s cuketou.


3.277x
60 min

Ingredience

olej na smažení

těsto

3 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
2 ksvejce
3-4 hrnkystrouhanka
2 lžičkymajoránka
1 kscuketa
podravka
1 kelímekbílý jogurt

náplň

2 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 ksvejce
1 kscibule
1 kshermelín
1 balíčekmražený špenát

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou a oloupanou cuketu nastrouháme najemno a dáme do větší nádoby. Přidáme 2 vejce, česnek, majoránku, jogurt a promícháme. Těsto zahustíme strouhankou a nakonec dochutíme podravkou či solí a zamícháme. Z těsta smažíme bramboráky na teflonové pánvi s malým množstvím oleje. Během smažení si připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mražený špenát a vše podusíme. Špenát dochutíme česnekem, solí a přidáme vejce. Na usmažený bramborák dáme přiměřené množství špenátu, přidáme plátek Hermelínu a přeložíme.V teplém bramboráku se sýr mírně rozpustí se špenátem, což chutná velmi dobře.
user-icon

autor křížala


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové bramboráky se špenátem a hermelínem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena