Cukeťáky

Výborné bramboráky z cukety, které u nás ani nestíhám smažit.


4.682x
0
25×

Postup přípravy

Větší cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nastrouháme polovinu na jemném struhadle a polovinu na hrubém struhadle. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme a slijeme z nich škrobovou vodu. Salám a sýr nastrouháme na jemném struhadle, utřeme česnek se solí.

V míse smícháme těsto na cukeťáky - cuketu, brambory, salám, sýr, česnek, přidáme vejce, mléko a zahustíme moukou. Ochutíme majoránkou, pepřem a osolíme.

Na rozpáleném oleji smažíme cukeťáky stejně jako bramboráky.

Cukeťáky podáváme se sterilovaným zelím nebo zelným salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukeťáky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká