Cukeťáky s uzeným masem

Recept na oblíbené letní jídlo - varianta klasických bramboráků.


3.37x
45 min
1×

Postup přípravy

Cukety oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek rozetřeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na malé kousky, lze využít i struhadlo.

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

Do větší mísy dáme cuketu, žloutky, česnek, cibuli, majoránku, kmín, hladkou mouku a vše dobře promícháme. Přidáme kousky uzeného masa a opět promícháme. Podle chuti osolíme. Nakonec vmícháme do těsta pevný sníh z bílků.

Na rozpáleném tuku smažíme klasické placky (jako bramboráky) z obou stran. Po osmažení klademe cukeťáky na savé utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk.

Cukeťáky s uzeným masem podáváme ještě teplé.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukeťáky s uzeným masem

Zpět na recept