Cukeťáky s anglickou

Cuketa a brambory - známý cukeťák, dnes ještě s kostičkami škvařené slaniny.


4.647x
60 min
15×

Postup přípravy

Silnější plátky (0,5 - 1cm) anglické slaniny nakrájíme na kostičky a na suché pánvi je vyškvaříme a necháme zcela vychladnout. Kostičky nesmí být tvrdé, ale krásně křupavé!

Mladou cuketu i brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k zelenině. Osolíme a necháme 15 minut "pustit" šťávu. Tu pak opatrně slijeme (vylijeme).

Do směsi přidáme slaninu, vejce, majoránku i pepř a dobře promícháme. Pak teprve podle hustoty přidáme mouku i strouhanku a připravíme si polotuhé těsto. Ochutnáme a případně dochutíme solí.

Na rozpáleném oleji smažíme placky, horké je klademe na papírové utěrky, které odsají přebytečný olej.

Cukeťáky s anglickou jsou dobré potřené ostrým kečupem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukeťáky s anglickou

Zpět na recept