Cukeťáky s anglickou

Cuketa a brambory - známý cukeťák, dnes ještě s kostičkami škvařené slaniny.


4.647x
60 min
15×

Ingredience

10 stroužkůčesnek
sůl
2 ksvejce
2-4 lžícestrouhanka
10 ksbrambory
0.5 balíčkumajoránka
1 kscuketa
1 lžičkamletý pepř
2 lžícehladká mouka
2 plátkyanglická slanina

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Silnější plátky (0,5 - 1cm) anglické slaniny nakrájíme na kostičky a na suché pánvi je vyškvaříme a necháme zcela vychladnout. Kostičky nesmí být tvrdé, ale krásně křupavé! Mladou cuketu i brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k zelenině. Osolíme a necháme 15 minut "pustit" šťávu. Tu pak opatrně slijeme (vylijeme). Do směsi přidáme slaninu, vejce, majoránku i pepř a dobře promícháme. Pak teprve podle hustoty přidáme mouku i strouhanku a připravíme si polotuhé těsto. Ochutnáme a případně dochutíme solí. Na rozpáleném oleji smažíme placky, horké je klademe na papírové utěrky, které odsají přebytečný olej. Cukeťáky s anglickou jsou dobré potřené ostrým kečupem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukeťáky s anglickou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena