Nevíte co s cuketou? Zkuste ji použít do tohoto receptu. Zdravější varianta bramboráků s cuketou a uzeným tofu vás určitě nadchne.
5 stroužků | česnek |
5 ks | brambory |
1 balení | majoránka |
5 lžic | hladká mouka |
1 ks | cuketa |
1 ks | uzené tofu |
podle potřeby | |
---|---|
1 - | olej |
podle chuti | |
1 - | sůl |
1 - | pepř |
Cuketu a brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Přistrouháme uzené tofu a česnek.
Poté do směsi přidáme mouku, majoránku, sůl a pepř a pečlivě promícháme.
Takto připravené těsto smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Hotové cuketové bramboráky s tofu dáváme na ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného oleje.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena