Cuketové bramboráčky z trouby

Levný recept na výborné cuketové bramboráčky s parmazánem pečené v troubě. Kdo miluje cukety, doporučuji zvýšit dávku na suroviny.


4.870x
25 min
6×

Ingredience

těsto

2 stroužkyčesnek
1 ksvejce
100 gbrambory
120 gcuketa
2 lžíceparmazán
2 lžícehladká mouka

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Opláchnuté a osušené cukety zbaváme konců. Bramboru oloupeme. Cuketu i bramboru nastrouháme do mísy nahrubo. Posolíme a necháme na 10 minut stát. Z nastrouhané cukety vymačkáme veškerou vodu, kterou pustila. K vymačkaným cuketám přidáme rozšlehané vejce, lisovaný česnek, sůl, pepř, nastrouhaný parmazán a mouku. Mouku dáme podle potřeby. Plech vyložíme navlhčeným pečícím papírem. Z těsta pomocí lžíce tvoříme placičky - bramboráčky. Cuketové bramboráčky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, poté obrátíme a dopékáme dalších asi 10 minut. Cuketové bramboráčky s parmazánem jsou výborné teplé nebo vlažné.


Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!


Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.


Cuketa


Videorecept: Cuketa v olivovém oleji s bazalkou podle tradiční italské receptury


Vyzkoušejte jeden z tradičních receptů italské kuchyně. Cuketa v olivovém oleji s bazalkou patří mezi velmi chutné pokrmy, které vás svou chutí a jednoduchou přípravou jistě zaujmou.


Videorecept:


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové bramboráčky z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.