Cuketové bramboráčky

Cuketa, brambory a spoustu koření jsou základem křupavého bramboráčku.


4.741x
45 min
7×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
sůl
2 ksvejce
1 lžícemajoránka
1 kscuketa
3-4 lžícepolohrubá mouka
2 ksvětší brambora
0.5 lžičkydrcený barevný pepř nebo koření na steak (popř.obojí)

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Cuketu opláchneme, pokud není mladá tak i oloupeme a zbavíme zrnek, na jemno nastrouháme a zbavíme přebytečné vody. Brambory oloupeme a nastrouháme také na jemno. Smícháme s cuketou, přidáme utřený česnek, mouku, rozšlehaná vejce a ochutíme solí a kořením. Všechny ingredience důkladně promícháme a necháme 10 minut rozležet.

Těsto znovu promícháme a na rozpáleném oleji smažíme malé placičky, asi 3 - 4 minuty po každé straně.

Cuketové bramboráčky podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové bramboráčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.