Čokoládová šlehačka

Recept na domácí čokoládovou šlehačku. Vhodné ke zdobení dortů. Jako našlehaný dezert ke kávě chutná také výborně.


3.265x
10 min

Postup přípravy

Čokoládu si rozlámeme na kousíčky.

Smetanu a čokoládu vložíme do hrnečku a za stálého míchání přivedeme do varu. Když se čokoláda rozpustí, směs odstavíme a dáme vychladit na celý den a noc do chladničky.

Vychladlou směs vyšleháme v pěnu a můžeme podávat.

Pokud použijeme čokoládovou šlehačku jako samotný dezert, je vhodné ji ještě přisladit, nejlépe vanilkovým cukrem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová šlehačka

Zpět na recept