Recept na domácí čokoládovou šlehačku. Je parádní ke zdobení dortů, zákusků nebo na zmrzlinu. Jako našlehaný dezert ke kávě chutná také výborně. Je však nutné nechat ji před šleháním opravdu dobře vychladit.
Hodnocení
4.7
/ 5 (66x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Čokoláda na vaření1 ks
Smetana ke šlehání250 ml
Podle potřeby
Vanilkový cukr
Postup přípravy
Čokoládu si rozlámeme na kousíčky.
Smetanu přivedeme skoro k varu. Přidáme do ní čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit.
Když se čokoláda rozpustí, směs odstavíme a dáme vychladit přes noc do chladničky.
Studenou vychlazenou smetanu s čokoládou vyšleháme a můžeme podávat.
Šlehačka se srazí, pokud není vychlazená na správnou teplotu. Šlehačka by měla mít teplotu kolem 4 stupnů. Takže je potřeba nechat poctivě vychladit aspoň 24 hod, ve spodní části ledničky. Pokud někdo spěchá a šlehačku nenechá dostatečně vychladit, pak je mu "odměnou" sražená šlehčka...