Vaření.czReceptyLuxusní pařížská šlehačka

Luxusní pařížská šlehačka

Recept na luxusní pařížskou šlehačku, která je vhodná jako náplň různých řezů, dortů apod.


3.45x
10 min

Postup přípravy

Ať už plánujeme dělat dort nebo řezy, šlehačku si připravíme vždy den předem. Doporučuji použít do šlehačky kvalitní čokoládu, ideální je ta s obsahem 70 % kakaa. Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme cukr, prosáté kakao a za občasného promíchání přivedeme k varu. Jakmile smetana začne bublat, stáhneme hrnec z plotny a přidáme čokoládu nalámanou na kostičky. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí uložíme do chladničky do druhého dne. Pak už jen pařížskou šlehačku vyšleháme dotuha, můžeme přidat 1 - 2 ztužovače, šlehačka pak lépe drží. Toto množství šlehačky bohatě vystačí na dort o průměru 22 - 24 cm, dvakrát rozkrojený a ještě zbude na menší zdobení, případně vystačí na celý plech řezů. Luxusní pařížskou šlehačku můžeme používat k naplnění a ozdobě různých moučníků.
user-icon

autor Verca1989

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Luxusní pařížská šlehačka

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena