Vyzkoušejte recept na originální dezert hotový za pár minut. Bude příjemným překvapením třeba dětskou oslavu.
3 lžíce | cukr |
30 g | máslo |
25 g | kakao |
65 g | mandle |
35 g | ovesné vločky |
krém | |
---|---|
250 g | tvaroh |
2 lžíce | med |
100 g | borůvky |
Mandle rozmixujeme najemno s ovesnými vločkami, smícháme s kakaem holandského typu a cukrem. Poté rozpustíme máslo a vmícháme do sypké směsi. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 10 minut na 150 °C. Mezitím si rozmixujeme rozmražené okapané malé borůvky a smícháme s tvarohem nebo bílým jogurtem a medem. Do menších skleniček navrstvíme krém a ozdobíme vychladlou čokoládovou hlínou. Čokoládovou hlínu podáváme ve skleničkách, pro efekt můžeme dozdobit jedlými květy.
(doba přípravy 30 min)
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
Čokoláda - co možná ještě nevíme
Dost dlouhou dobu se čokoláda konzumovala jako nápoj, nebo jako léčivá potravina. Dnes pro nás čokoláda znamená sladkou tabulku, které málokdy odoláme.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena