Kakaový dort

Vyzkoušejte starý a jednoduchý recept na dortík z piškotového těsta s kakaovým máslovým krémem, višněmi a tmavou polevou. Dort pečeme ve formě na srdce a zdobíme marcipánem a višněmi.


3.533x
75 min

Postup přípravy

Nejdříve upečeme piškotový korpus. Formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Připravíme si těsto. Bílky oddělíme od žloutků a z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem utřeme do husté pěny a vmícháme kakaový prášek. Pak do směsi postupně zapracujeme mouku a bílky. Těsto přendáme do formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 - 30 minut. Upečený korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Ze 40 g másla a 2 lžic mouky upražíme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou s kakaovým práškem a vše svaříme do husté kaše, kterou necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme kakaovou kaši.

Kompotované višně necháme okapat a z marcipánu vykrájíme srdíčka.

Upečený vychladlý korpus podélně rozkrojíme na poloviny a naplníme krémem, který poklademe višněmi. Dortík polijeme tmavou polevou, ozdobíme višněmi a marcipánovými srdíčky a necháme v chladu ztuhnout.

Kakaový dort podáváme se šlehačkou ke kávě nebo čaji.

Vaříme na svatého Valentýna

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaový dort

Zpět na recept