Kakaový dort

Vyzkoušejte starý a jednoduchý recept na dortík z piškotového těsta s kakaovým máslovým krémem, višněmi a tmavou polevou. Dort pečeme ve formě na srdce a zdobíme marcipánem a višněmi.


3.533x
75 min

Postup přípravy

Nejdříve upečeme piškotový korpus. Formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Připravíme si těsto. Bílky oddělíme od žloutků a z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem utřeme do husté pěny a vmícháme kakaový prášek. Pak do směsi postupně zapracujeme mouku a bílky. Těsto přendáme do formy a zvolna pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 - 30 minut. Upečený korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Ze 40 g másla a 2 lžic mouky upražíme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou s kakaovým práškem a vše svaříme do husté kaše, kterou necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme kakaovou kaši.

Kompotované višně necháme okapat a z marcipánu vykrájíme srdíčka.

Upečený vychladlý korpus podélně rozkrojíme na poloviny a naplníme krémem, který poklademe višněmi. Dortík polijeme tmavou polevou, ozdobíme višněmi a marcipánovými srdíčky a necháme v chladu ztuhnout.

Kakaový dort podáváme se šlehačkou ke kávě nebo čaji.

Vaříme na svatého Valentýna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaový dort

Zpět na recept