Valentýnský dort s čokoládovým krémem a višněmi

Upečte si na Valentýna dort s čokoládovo-smetanovou náplní. Ne příliš sladký dort výborně chutná s višněmi máčenými v rumu. Receptem překvapíte své blízké.


3.922x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Mouku prosejeme, promícháme s oběma cukry, vejcem a změklým máslem. Ručně vypracujeme hladké pevné těsto, které necháme v chladu asi hodinu odležet. Upečeme korpus. Na dort budeme potřebovat dortovou formu o průměru asi 22 cm. Odleželé těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm, ze kterého vykrojíme kruh ve velikosti formy, dále pruh široký asi 5 cm a dlouhý podle obvodu formy. Pak dortovou formu vyložíme těstem, které pokryjeme alobalem a zatížíme fazolemi. Korpus pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 minut, pak alobal s fazolemi odstraníme a pečeme ještě dalších 20 minut dorůžova. Připravíme si náplň. Zakysanou smetanu vložíme do větší mísy. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 50 ml smetany necháme přejít varem a vmícháme do čokolády. Ze zbývající smetany ušleháme pevnou šlehačku. Pak postupně do zakysané smetany přidáváme čokoládu, šlehačku a vymícháme hladký krém, kterým naplníme vychladlý korpus. Okapanými višněmi valentýnský dort ozdobíme podle vlastní fantazie a necháme v lednici (nejlépe přes noc) ztuhnout. Valentýnský dort s čokoládovým krémem a višněmi podáváme ke kávě nebo čaji.


Oslava sv. Valentýna aneb láska prochází žaludkem


Valentýnské pečení: Čokoládový dort s granátovým jablkem krok za krokem


Překvapte na Valentýna svou polovičku a upečte tento výborný čokoládový dort. Krok za krokem to hravě zvládnete.


Valentýnské


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valentýnský dort s čokoládovým krémem a višněmi

Zpět na recept