Zamilovaná bábovka

Trošku pracnější recept na plněnou bábovku, která vás určitě nezklame.


3.757x
90 min
2×

Ingredience

4 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
280 gcukr krupice
300 ghladká mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání (250ml)

krém

200 gmáslo
750 mlmléko
100 gcukr krupice
1 balíčekmalinový pudinkový prášek
1 balíčekpunčovo-rumový pudinkový prášek
4 lžícepiškoty nebo ořechy

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

na ozdobu

150 gpiškoty nebo ořechy

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme tuhou, ušlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a povrch uhladíme.

Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 155 °C. Bábovku necháme ve formě částečně vychladnout, pak ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Pak do něj po částech zamícháme změklé máslo a podle chuti drcené piškoty nebo sekané ořechy (nemusíme). Aby se krém nesrazil, musí mít máslo i pudink stejnou pokojovou teplotu!

Vychladlou bábovku rozkrojíme na 3 části a promažeme ji polovinou krému. Pak bábovku "složíme" a celý povrch potřeme zbývajícím krémem. Zamilovanou bábovku celou posypeme drcenými piškoty nebo sekanými ořechy.

Bábovku uložíme do lednice "zatuhnout", nakrájíme a podáváme s láskou, třeba s kopečkem šlehačky a kandovanou třešinkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zamilovaná bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena