Čokoládová pěna s malinovou omáčkou

Zajímavě vypadající a lahodně chutnající čokoládový dezert přelitý malinovou omáčkou. Recept na delikátní sladkost k různým příležitostem.


4.47x
45 min

Postup přípravy

Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu. 1 - 2 plátky želatiny necháme namočit ve vodě. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřeme do pěny.

Do misky nalijeme vychlazenou smetanu a jemně vyšleháme. Rozpuštěnou čokoládu sundáme stranou a na vodní lázni ještě svižně promícháme pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidáme pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojíme.

Vyndáme skleničky, naplníme je do poloviny čokoládovou pěnou a dáme zchladit do ledničky. Mezitím si připravíme variantu z bílé čokolády, u které postupujeme úplně stejným způsobem.

Vychlazenou čokoládu vyndáme z ledničky, navrstvíme na ni pěnu z bílé čokolády a dáme opět zchladit.

Teď si uvaříme malinovou omáčku: zmražené maliny dáme do kastrůlku, přidáme asi 3 lžíce cukru, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozvařit. Rozvařenou omáčku přecedíme.

Na vychladlou čokoládovou pěnu nalijeme malinovou omáčku a ozdobíme čerstvými malinami.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!

Oslava sv. Valentýna aneb láska prochází žaludkem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová pěna s malinovou omáčkou

Zpět na recept