Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu. 1 - 2 plátky želatiny necháme namočit ve vodě. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřeme do pěny.
Do misky nalijeme vychlazenou smetanu a jemně vyšleháme. Rozpuštěnou čokoládu sundáme stranou a na vodní lázni ještě svižně promícháme pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidáme pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojíme.
Vyndáme skleničky, naplníme je do poloviny čokoládovou pěnou a dáme zchladit do ledničky. Mezitím si připravíme variantu z bílé čokolády, u které postupujeme úplně stejným způsobem.
Vychlazenou čokoládu vyndáme z ledničky, navrstvíme na ni pěnu z bílé čokolády a dáme opět zchladit.
Teď si uvaříme malinovou omáčku: zmražené maliny dáme do kastrůlku, přidáme asi 3 lžíce cukru, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozvařit. Rozvařenou omáčku přecedíme.
Na vychladlou čokoládovou pěnu nalijeme malinovou omáčku a ozdobíme čerstvými malinami.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!