Grapefruitová pěna


3.0820x
30 min

Postup přípravy

Rozpustíme si 2 lžíce želatiny ve vodě. Pomeranč rozřízneme na poloviny a vymačkáme z něj šťávu do hrnce. Tu pak ohřejeme na mírném ohni.
Nabobtnalou želatinu smícháme s pomerančovou šťávou a mírně nahříváme, než se želatina rozpustí. Pozor! Nevaříme. Pak stáhneme z ohně


Oloupeme si grepy. Rozdělíme si je na měsíčky, které pak zbavíme bílé slupky. Oloupané měsíčky vložíme se zbytky vymačkaného pomeranče do mixéru a přidáme med. Mixujeme dokud se utvoří kaše. Poté přidáme želatinu s pomerančovou šťávou a několik vteřin ještě mixujeme.


Mezitím ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ten pak jemně vmícháme k ovocné směsi.


Vzniklou pěnu rodělíme do misek a necháme dobře vychladit. Před podáváním můžeme ozdobit ovocem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grapefruitová pěna

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.