Jemná, lahodná a voňavá bábovka pro pošmourné podzimní odpoledne.
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
1 hrneček | cukr |
2 hrnečky | polohrubá mouka |
3 lžíce | olej |
1 hrneček | mléko |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva |
1 ks | pomeranč |
1 lžíce | rum |
150 g | dýně Hokaido |
na ozdobu | |
2 lžíce | cukr moučka |
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko, trochu rumu, pomerančovou kůru a na jemno nastrouhanou dýni. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, asi čtyřicet minut. Upečení bábovky zkontrolujeme špejlí, kterou bábovku na několika místech propíchneme. Pokud špejle zůstane suchá a nelepí se, bábovka je upečená. Po vyndání z trouby ji necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem
Dýně má nespočet možných využití. Skvěle se vyjímá i při pečení sladkých moučníků. Dnes si z dýně upečeme jemnou bábovku, kterou doplníme kousky vlašských ořechů. U nás sklidila nevídaný úspěch!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena