Pěna z hořké čokolády

Recept na nadýchanou čokoládovou pěnu (mouse).


3.0924x
20 min
2×

Postup přípravy

Hořkou čokoládu nalámeme na kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

Ve vodní lázni nejprve rozpustíme čokoládu a po troškách přidáváme máslo. Poté, už bez zahřívání, zašleháváme žloutky. Čokoládovou směs necháme vychladnout.

Do čokoládové směsi nakonec vmícháme bílkový sníh a čokoládovou pěnu necháme vychladit.

Pěnu z hořké čokolády rozdělíme do mističek či pohárků a podáváme jako dezert. Mouse zdobíme ovocem, čerstvou mátou apod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pěna z hořké čokolády

Zpět na recept