Pěna z hořké čokolády

Recept na nadýchanou čokoládovou pěnu (mouse).


3.0924x
20 min
2×

Ingredience

1 špetkasůl
20 gmáslo
2 ksžloutek
100 mlvoda
3 ksbílek
200 ghořká čokoláda

Postup přípravy

Hořkou čokoládu nalámeme na kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Ve vodní lázni nejprve rozpustíme čokoládu a po troškách přidáváme máslo. Poté, už bez zahřívání, zašleháváme žloutky. Čokoládovou směs necháme vychladnout. Do čokoládové směsi nakonec vmícháme bílkový sníh a čokoládovou pěnu necháme vychladit. Pěnu z hořké čokolády rozdělíme do mističek či pohárků a podáváme jako dezert. Mouse zdobíme ovocem, čerstvou mátou apod. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pěna z hořké čokolády

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena