Čokoládová pěna

Jemná vychlazená čokoládová pěna, kterou ozdobte trochou šlehačky a čokoládovými hoblinkami. Nejen na Valentýna potěšíte


3.01138x
30 min
3×

Postup přípravy

Čokoládu nasekáme na malé kousky a v rendlíku smícháme s vodou. Vaříme na velice mírném plameni, až se vytvoří hustý krém. Rendlík odstavíme, směs necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo. Přidáme rum a přišleháváme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do čokolády.

Hotovou čokoládovou pěnu nalijeme do malých skleniček nebo hrníčků a necháme přes noc vychladit.

Čokoládovou pěnu zdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová pěna

Zpět na recept