Čočkový aspik

Vynikající chuťovka pro milovníky luštěnin.


4.217x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 špetkymajoránka
1 kscibule
2 ksmrkev
3 lžičkyvegeta
1 hrnekčočka
3 kssterilované okurky
6 ksvejce natvrdo
100 mllák z okurek
2 balíčkyplátková želatina
250 guzená šunka

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a šunku na kostičky, česnek prolisujeme, okurky nastrouháme. Do hrnce nalijeme vodu a přidáme čočku. Nesolíme, čočka by nezměkla. Dále přidáme cibuli, mrkev a šunku, okurky, přisypeme vegetu a vaříme, dokud čočka nezměkne. Ke konci vaření přidáme lák z okurek podle chuti a česnek. Čočku necháme přejít varem a ovoníme majoránkou. Normální menší čočku vaříme asi 30 minut, předvařenou čočku asi 15 minut. Během vaření si namočíme do studené vody želatinu a ponořenou ji necháme nabobtnat asi 10 minut. Pak ji vyždímáme a dáme do mísy, kam k ní později přidáme čočku. Želatinu zalijeme téměř vařící vodou z rychlovarné konvice a rychle šleháme. Když se udělá kašička, přidáme čočku a zamícháme. Část čočky nalijeme do silikonové formy. Dokola dáme na vyšší půlky rozkrájená vejce a zalijeme zbylou čočkou, až je forma naplněna. Používám slunečnici, ale může být i bábovka. Čočkový aspik necháme do druhého dne vystydnout. Druhý den otočíme čočkový aspik vzorem nahoru. Na talíř dáme dva kousky aspiku, obložíme salátem a jíme s tmavým chlebem nebo celozrnným rohlíkem. Čočkový aspik uchováváme v teple.
user-icon

autor šušnina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čočkový aspik

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena