Kuřecí aspik s červenou řepou

Recept na přípravu aspiku z kuřecího masa s červenou řepou a majonézou. Silvestrovská chuťovka.


0.00x
150 min

Postup přípravy

Červenou řepu uvaříme doměkka a oloupeme. Pak asi 250 g vychladlé řepy nastrouháme na hrubo a zbývající část nakrájíme na tenké plátky.

Vařené nebo pečené kuřecí maso nasekáme najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Pak k cibuli přidáme maso, vše osolíme, opepříme promícháme a necháme vychladnout.

Jarní cibulku s natí nakrájíme na jemná kolečka. Podle návodu na obalu si připravíme želatinu. Asi 50 ml připravené želatiny si odložíme stranou na potření dna formy. Vychladlé maso promícháme se strouhanou řepou, jarní cibulkou, majonézou, zakysanou smetanou a želatinou.

Mísu nebo formu vyložíme potravinovou folií, kterou potřeme olejem. Dno pokapeme tenkou vrstvou želatiny, poklademe plátky červené řepy, poté naplníme kuřecí směsí s řepou a necháme alespoň 2 hodiny v chladu ztuhnout.

Kuřecí aspik s červenou řepou nakrájíme na plátky a podáváme jako předkrm nebo chuťovku.

Další silvestrovské chuťovky najdete zde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí aspik s červenou řepou

Zpět na recept