Šunka v aspiku

Recept na šunkovo-zeleninový aspik, který podáváme na večeři nebo jen tak na chuť.


4.713x
35 min

Ingredience

200 gšunka
1 lvoda
0.5 kscitron
0.5 kostkymasox
1 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
3 kuličkypepř
50 gkukuřice sterilovaná
50 ghrášek sterilovaný
1 ksvejce natvrdo
50 gsterilovaná mrkev
50 gkapie sterilovaná
50 gželatina v prášku

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Do vody dáme masox, pepř, nové koření, bobkový list, vymačkanou citronovou šťávu, sůl a vyvaříme. V trošce vody rozpustíme práškovou želatinu a vlijeme do připravovaného vývaru, který ale nesmí vařit. Za stálého míchání zahříváme, až se želatina rozpustí. Ale stále dáváme pozor, aby se nevařila. Sterilovanou zeleninu slijeme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kolečka. Připravíme si formičky, které propláchneme ledovou vodou. Na dno vlijeme vrstvičku aspiku a necháme zatuhnout. Položíme plátky šunky, plátek vejce, hrášek, kukuřici, kapii a mrkev. Vše zalijeme zbytkem aspiku a necháme v chladu zatuhnout. Šunku v aspiku podáváme jako svačinku, večeři. Dobrá je samotná nebo s pečivem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Šunka v aspiku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena