Vaření.czReceptyČočková pánev s mletým masem

Čočková pánev s mletým masem

Recept na přípravu chutné večeře z červené čočky s mletým masem a pórkem.


4.836x
45 min
3×

Ingredience

1 špetkamletá skořice
1 ksmalá cibule
50 ganglická slanina
100 gčervená čočka
250 gmleté vepřové maso
1 ksmalý pórek

podle potřeby

olej
200-250 mlvývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Čočku vypereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a očištěný pórek na nudličky. Anglickou slaninu drobně pokrájíme. V hlubší pánvi na malém množství oleje necháme vyškvařit slaninu, potom přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Na tomto základu za stálého míchání restujeme mleté maso tak dlouho, dokud se jednotlivé kousky neodělí. Pak k masové směsi vmícháme čočku, sůl, pepř a skořici, vše podlijeme vývarem a zvolna zakryté dusíme doměkka. Nakonec přidáme nakrájený pórek a ještě asi 2 minuty podusíme. Červenou čočku s mletým masem a pórkem podáváme se zeleninovými saláty.

Červená čočka s rajčaty a cuketou

(doba přípravy 30 min)

Červená

Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů

Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.

Novoroční

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čočková pánev s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena