Cizrnový humus

Recept na vynikající luštěninovou pochoutku k čerstvému tmavému pečivu nebo pita chlebu.


4.1183x
30 min
11×

Postup přípravy

Uvařenou, případně sterilovanou, cizrnu nameleme. Do mleté směsi přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, mletý černý pepř, olivový olej, mletý římský kmín, sezamovou pastu a umixujeme do hladké hmoty.

Směs by měla mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, proto je nutné přidávat podle potřeby olivový olej.

Cizrnový humus se hodí k pita chlebu nebo čerstvému tmavému pečivu.
user-icon

autor Kjákoja


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnový humus

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Arabská