Tip na zdravé cizrnové placičky, které se hodí na lehký oběd nebo večeři.
1 konzerva | cizrna konzervovaná |
3 lžíce | olej |
1 ks | cibule |
2 ks | mrkev |
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | cizrnová mouka |
0.5 lžičky | paprika mletá |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Do mixéru dáme propláchnutou cizrnu z konzervy a rozmixujeme do jemna. Přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev na nejjemnějším struhadle. Následně přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce cizrnové mouky, sůl, pepř, červenou papriku a pečlivě promícháme.
Pomocí mokrých rukou vytvarujeme zhruba 8 placiček, které opékáme na rozpálené pánvi z obou stran. Po usmažení přendáme cizrnové placičky na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje a poté můžeme podávat. Výborné jsou s jogurtovým dipem a se salátem.
Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí
Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena