Cizrnové karbanátky

Luštěninové karbanátky, do kterých je možno využít i zbytků z lednice.


3.414x
30 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
1 hrstčočka
1 hrsthrách
1 hrstcizrna
0.3 hlávkyčínské zelí
1 ksvelká mrkev
1 hrstovesné vločky

podle chuti

sůl
majoránka
mletý kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

strouhanka

Postup přípravy

Podle návodu na obale připravíme cizrnu. V mléce necháme nabobtnat ovesné vločky. Hrách a čočku uvaříme doměkka. Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle a na velmi jemno nakrájíme zelí a cibuli, česnek prolisujeme. Luštěniny smícháme se zeleninou, přidáme vejce a koření. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžící vykrajujeme karbanátky, které smažíme na oleji. Cizrnové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo jako samostatné jídlo se zeleninou. Jsou výborné i studené. Doba přípravy je uvedena bez předchozí přípravy luštěnin. Množství je přibližně pro 2 osoby.
user-icon

autor malinkam


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena