Cizrnová kaše

Chuťově zajímavá zdravá kaše z cizrny. Každý ji připravuje jinak. Já takhle.


3.1160x
45 min
1×

Postup přípravy

Cizrnu uvaříme doměkka a necháme okapat na sítku. Několik kuliček necháme v celku stranou na ozdobu. Z citronů důkladně vymačkámě šťávu. Zbytek vařené cizrny umeleme nebo umixujeme na jemnou kaši. Prolisujeme očištěný česnek a utřeme jej se solí. K česneku ještě přidáme citronovou šťávu, sezamový olej a všechno jemně promícháme a vmícháme do cizrnové kaše. Podle chuti kaši okořeníme a necháme vychladnout. Před podáváním kaši pokapeme olivovým olejem, případně citronem a posypeme sekanou petrželkou. Nakonec přidáme kuličky cizrny, které jsme si dali na začátku stranou. Hotovou kaši podáváme s masem, zeleninou a arabským chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cizrnová kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena