Chutney s lilkem

Recept na výborné lilkové chutney s řapíkatým celerem a piniovými oříšky.


4.823x
35 min
2×

Ingredience

1 hrstrozinky
1 lžícerajčatový protlak
1 kslilek
1 ksvelká cibule
1 lžícekari koření
2 lžícevinný ocet
1 hrstpiniové oříšky
2 lžícehnědý cukr
0.5 ksřapíkatý celer
4 plátkyloupaný čerstvý zázvor

podle potřeby

olej
5 lžicvoda

podle chuti

sůl
mletý koriandr
čerstvě mletý zelený pepř

Postup přípravy

Cibuli, řapíkatý celer a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a jemně usekáme. Oříšky nasucho opražíme na pánvi. Rozinky podle potřeby pokrájíme. Na oleji zvolna orestujeme cibuli, celer a zázvor. Po 3 - 4 minutách vmícháme nakrájený lilek a opékáme dalších 5 minut. Potom směs ochutíme cukrem, octem a kari kořením. Vmícháme rajčatový protlak, rozinky, piniové oříšky podlijeme vodou a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. Nakonec směs okořeníme, koriandrem, solí a pepřem. Lilkové chutney je výbornou přílohou ke steakům nebo grilované zelenině. Chutney podáváme teplé s rýží nebo pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutney s lilkem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena