Čevabčiči pochází z jihoslovanské kuchyně, postupně však tyto malé kořeněné šišky získaly oblibu ve všech zemích Evropy.
Hodnocení
3.7
/ 5 (63x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Sůl1/2 lžičky
Vývar0.2 l
Majoránka1 špetka
Cibule150 g
Paprika sladká1 lžička
Hovězí mleté maso400 g
Pálivá paprika1 špetka
Česnek1 stroužek
Mleté telecí maso200 g
Mletý černý pepř1 špetka
Podle potřeby
Olej na smažení2 lžíce
Postup přípravy
Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s mletým masem a kořením. Přilijeme horký masový vývar a dobře zpracujeme. Z masové směsi utvoříme malé šišky.
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Smícháme s paprikou.
Pánev vymažeme olejem a rozehřejeme. Čevabčiči na ní rychle a zprudka opečeme ze všech stran. Uvnitř má zůstat růžové.
Čevabčiči podáváme obložené cibulí a vařeným bramborem.
Recept mi připomíná směs na karbanátky. Na čevabčiči dávám pouze pepř, sůl a cibuli.Ani tolik oleje nedávám, peču v rtoubě na plechu s pečícím papírem a jen trochu potřeným olejem.