1 dl | olej | |
1 lžíce | sůl | |
1 ks | vejce | |
0.5 l | mléko | |
2 kostky | kvasnice | |
1 lžíce | cukr krystal | |
1 kg | hladká mouka | |
2 hrstě | polohrubá mouka | |
nádivka | ||
---|---|---|
10-15 stroužků | česnek | |
1 lžička | sůl | |
250 g | máslo | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
kmín |
Nejprve si připravíme náplň. Změklé máslo promícháme s prolisovaným česnekem a solí. Ze všech uvedených přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme a potřeme česnekovou náplní. Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúhelníky (nožem šikmo jednou vlevo, jednou vpravo). Buchty klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem, mákem, strouhaným sýrem a podobně. Sypeme tím, co nám chutná. Česnekové buchty pečeme v předehřáté troubě, až jsou zlatavé.
Jak připravit kynuté těsto, ze kterého se pak dobře peče a výsledek je úžasný? To se dozvíte v našem článku týkající správné přípravy kynutého těsta a samozřejmě nebude chybět pár tipů k samotnému pečení.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem
Jednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.
Autor:Gawro
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena