Rozmarýnové housky

Klasické housky z kynutého těsta provoněné rozmarýnem.


4.816x
35 min
5×

Ingredience

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
2 lžícerozmarýn
1 lžíceolivový olej
250 ghladká mouka
200 gpolohrubá mouka
250 mlvlažná voda
1 balíčeksuché droždí

na potření

1 ksžloutek

podle potřeby

voda

podle chuti

pepř

Postup přípravy

V míse promíchejte obě mouky, droždí, cukr, sůl, pepř, olej a rozmarýn. Přidejte vlažnou vodu. Vypracujte důkladně, alespoň pět minut, hladké těsto, které nechejte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Z vykynutého těsta vyválejte tenké válečky, které zapleťte do tvaru housek: Ze tří, ze dvou nebo z jediného pramínku. Ze tří upletete jako cop, konce na obou koncích zahněte pod housku. Budete-li plést ze dvou, uprostřed je překřižte, všechny konce položte na jednu stranu a pleťte jako základ na vánočku ze čtyř copů. Na jediném pramínku jednoduše udělejte uzel. Předehřejte troubu na 180°C. Housky přendejte ne plech, vyložený pečicím papírem. Nechejte patnáct minut kynout a poté potřete prošlehaným žloutkem s vodou. Přečte v předehřáté troubě asi 20 minut. Chléb v hlavní roli Zdroj: Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010 Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozmarýnové housky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena