Rozmarýnové housky

Klasické housky z kynutého těsta provoněné rozmarýnem.


4.816x
35 min
5×

Postup přípravy

V míse promíchejte obě mouky, droždí, cukr, sůl, pepř, olej a rozmarýn. Přidejte vlažnou vodu. Vypracujte důkladně, alespoň pět minut, hladké těsto, které nechejte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Z vykynutého těsta vyválejte tenké válečky, které zapleťte do tvaru housek: Ze tří, ze dvou nebo z jediného pramínku. Ze tří upletete jako cop, konce na obou koncích zahněte pod housku. Budete-li plést ze dvou, uprostřed je překřižte, všechny konce položte na jednu stranu a pleťte jako základ na vánočku ze čtyř copů. Na jediném pramínku jednoduše udělejte uzel.

Předehřejte troubu na 180°C. Housky přendejte ne plech, vyložený pečicím papírem. Nechejte patnáct minut kynout a poté potřete prošlehaným žloutkem s vodou. Přečte v předehřáté troubě asi 20 minut.

Chléb v hlavní roli
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozmarýnové housky

Zpět na recept