Český švestkový koláč s drobenkou

Velká úroda švestek vyžaduje spoustu švestkových receptů.


3.5105x
90 min
3×

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do 2 lžic vlažného mléka, vmícháme lžičku cukru, promícháme a kvásek necháme 10 minut kynout.

Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, žloutek, olej a vykynutý kvásek, zaděláme hladké těsto, které dáme kynout ve chvíli, kdy se přestane lepit na vařečku. Těsto kyne zakryté a na teplejším místě.

Švestky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.

Na drobenku prosijeme mouku, přidáme cukr, máslo a promneme.

Po půl hodině kynutí těsto rozložíme do vymaštěné koláčové formy, poklademe švestkami, posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 180°C péci. Přibližně za 30 minut je koláč upečený.

Jemně jej poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Český švestkový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká