Vaření.czReceptyČeský švestkový koláč s drobenkou

Český švestkový koláč s drobenkou

Velká úroda švestek vyžaduje spoustu švestkových receptů.


3.5105x
90 min
3×

Ingredience

3 hrstěšvestky
máslo na vymazání formy

drobenka

40 gmáslo
40 gcukr krystal
60 gpolohrubá mouka

těsto

1 ksžloutek
200 mlmléko
10 gdroždí
35 gcukr krupice
250 gpolohrubá mouka
50 grostlinný olej

na ozdobu

1 lžičkacukr moučka

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do 2 lžic vlažného mléka, vmícháme lžičku cukru, promícháme a kvásek necháme 10 minut kynout. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, žloutek, olej a vykynutý kvásek, zaděláme hladké těsto, které dáme kynout ve chvíli, kdy se přestane lepit na vařečku. Těsto kyne zakryté a na teplejším místě. Švestky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Na drobenku prosijeme mouku, přidáme cukr, máslo a promneme. Po půl hodině kynutí těsto rozložíme do vymaštěné koláčové formy, poklademe švestkami, posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 180°C péci. Přibližně za 30 minut je koláč upečený. Jemně jej poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Český švestkový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena